Strona główna Strona radia Baobab
Strona Główna Forum Użytkownicy Grupy Faq szukaj prywatne wiadomoœci zaloguj/wyloguj twój profil
Zarejestruj się
cover stationary traveller camela - prośba o rzut uchem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okolice Bluesa Strona Główna -> Pytania i Prośby
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
warlock
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Marzec 11, 2010, 2:36 am    Temat postu: cover stationary traveller camela - prośba o rzut uchemOdpowiedz z cytatem

krótkie solo do odsłuchu i oceny Wink

A przede wszystkim witam wszystkich maniaków blues'aWink

http://www.4shared.com/file/238583484/fdc65243/bluesprbka.html

Jestem samoukiem, gram od dwóch lat z hakiem, ćwiczę mocno nieregularnie, ale mimo wszystko zamierzam w najbliższym czasie wyjść jakoś do ludzi i pograć bluesa w jakiejkolwiek formie. I teraz zwracam się z prośbą do osłuchanych z bluesem - powiedzcie czy to się do czegokolwiek nadaje. Demonem szybkości na gryfie nie jestem i zapewne jeszcze długo nie będę.

Będzie siara jak z takim graniem się publicznie pokażę Wink?

Będę wdzięczny za konstruktywną krytykę Wink

Ostatnio zmieniony przez warlock dnia Maj 20, 2010, 3:02 pm, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
B&B
bluespatronize
bluespatronize

PostWysłany: Marzec 11, 2010, 9:11 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie - zdecydowanie ruszaj do ludzi Very Happy
I nie każdy, na szczęście, musi być demonem szybkości...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
agrypa
bluespatronize
bluespatronize

PostWysłany: Marzec 11, 2010, 9:31 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobra gitara. To nie formula 1. Z przyjemnoscia posluchal bym wiecej. Smile
Dzem [czy jam] jak trafisz na fajnych ludzi, naprawde duzo daje.
I graj....Przychodzi czas ze zal kazdej straconej chwili.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kora_
Moderator
Moderator

PostWysłany: Marzec 11, 2010, 1:52 pm    Temat postu: Re: krótkie solo do odsłuchu...Odpowiedz z cytatem

warlock napisał:
Demonem szybkości na gryfie nie jestem

i to zalicza Ci się na plus Laughing

OSTRÓW WIELKOPOLSKI
Powrót do góry
The_River
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Marzec 11, 2010, 9:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi się bardzo podoba, masz dobrego smaka:) i fajne brzmienie, pozostaje Ci tylko znaleźć ludzi i grać bluesa.
PS. pisałeś coś w innym poście że byłeś w szewcu w lublinie, jeśli jesteś z lublina to zapraszam na cykliczne JAM SESSION w każdy wtorek i czwartek w Grolsch Pubie na ul. Weteranów 26c. przeważnie od godz. 20.00.
Warto przyjść i się pokazać, a widzę że masz z czym:)

warlock
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Marzec 15, 2010, 4:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Thx za ciepłe słowa Wink

Bardzo chętnie wpadnę na jakieś jam session, na razie w charakterze widza, zobaczę jaki poziom lubelska śmietanka reprezentuje Wink

Tymczasem jeszcze jedna mała prośba, tym razem chodzi mi o brzmienie - zacząłem sobie plumkać Santanę i próbuję coś godnego ukręcić z mojego Squiera Affinity i Labogi Rad 3 - mała próbka brzmienia (kiepski mikrofon niestety, reverb się nie przebija Wink). No i wiadomo z 3 singli i strata tej klasy Santany nie podrobię, ale nie zamierzam faceta imitować, chodzi mi tylko o coś adekwatnego.

http://www.4shared.com/file/241724244/500cac24/blackmagicwoman_Mar_15_15-01-4.html

Będę wdzięczny za sugestie czy pokręcić coś gałkami czy nie Wink
Powrót do góry
Lothan
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Kwiecień 12, 2010, 11:17 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pięknie grasz! Proponuję jeszcze przyp... gitarze tak co by kwiczała i powalisz wszystkich na kolana. Taki slow blues to jest to co najbardziej lubię. Też dałem na forum próbki swojej muzy i spotkałem się z miłym przyjęciem. Lublin... cholera, daleko.....................
Powrót do góry
warlock
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Kwiecień 14, 2010, 10:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za miłe słowa Lothan Wink Jak lubisz wolne rzeczy to (chociaż forum nie to Wink) obadaj sobie miniaturkę która teraz komponuję (może za duże słowo Smile). Jedna gitarka + spokojna solówka na to wszystko, nagrywane badziewnym mikrofonem z lampy mojej
http://www.4shared.com/audio/4Lai4AvQ/miniatura.html

A skoro to forum bluesowe - zapodam Państwu jeszcze bluesowy kawałek mojego autorstwa z kumplem na wokalu

Własny blues
http://www.4shared.com/audio/OnxghuY_/Kamil__Fedor_-_Lonesome_Blues.html

Staroć, wrzucony na serwer sporo później niż powstał (chyba półtoraroczny staż gitarowy miałem). Nagrywany w Guitar Rig 3 ścieżka po ścieżce w skandaliczny sposób Wink. Bardziej amatorko byłoby tylko wtedy jakbym nagrywał ścieżki na kaseciaku. Ale jakoś się udało Wink. Wszystkie gitary ja, kumpel wokal. Nic odkrywczego to nie jest, ale zabawa była przednia Wink
Powrót do góry
Dziadek Władek
Administrator
Administrator

PostWysłany: Kwiecień 15, 2010, 12:37 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ogólnie - sympatycznie wyszło Smile

Trochę mi brakuje w Twoim graniu fantazji, polotu w operowaniu gitarą... Ogrywasz schematy raczej - ale, z drugiej strony, chciałbym tak umieć grać schematy jak Ty! Smile
Wyraźnie natomiast słyszę, że masz świetne wyczucie instrumentu (gitara+piec+...). Każdy dźwięk jest ZAGRANY, nie zauważyłem przypadkowych "brzdąknięć"... Twoje dźwięki przyciągają uwagę...
(nie napiszę, że miałem skojarzenia z Claptonem, żeby Ci za wcześnie nie odwaliło) Wink

Koleś-wokalista ma fajną barwę głosu, wyczuwa frazę ale... z intonacją sobie nie radzi... Może już teraz to nieaktualne, piszesz, że to było chwilę temu...

Blues?... Jest tam, gdzie go słyszysz...
"Blues to to, co nosimy w sercu..." (bluesly)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
warlock
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Kwiecień 15, 2010, 1:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za rozbudowaną opinię Smile

Zgadza się, póki co gram bardzo schematycznie, brakuje mi na razie umiejętności ogrywania poszczególnych akordów i koordynacji mózg (serce ?Smile)- ręce, dźwięki są w głowie, ale nie za bardzo mogę jeszcze wyrazić to co chciałbym zagrać. Mam nadzieję że to po prostu kwestia czasu i ogrania. Na razie zdecydowanie lepiej idzie mi odtwarzanie cudzych rzeczy (przepraszam że tak miotam linkami Wink http://www.youtube.com/watch?v=PJFNK8E8Pg0 ), niż wyrażanie tego co się ma w sobie

Tak jak Pan zauważył - staram się póki co skupiać na podstawach, czyli doskonaleniu vibrato/podciągnięć i graniu czysto - lampa jednak nie wybacza. Jak złapię kontrolę w grze i improwizacji to zacznę się brać za bardziej skomplikowane rzeczy, inaczej wyjdzie dramatycznie koślawo Wink.

Co do wokalisty - o żadnym wykształceniu czy talencie wokalnym nie może być mowy, po prostu znajomy chciał się sprawdzić, to był jednorazowy wystrzał z jego strony że się tak wyrażę, na co dzień nie śpiewa Wink
Powrót do góry
Lothan
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Kwiecień 15, 2010, 5:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo mi się podoba ten blues!!! Doskonały pomysł - ten powtarzający się motyw gitarowy, który nadaje cały smak i charakter. Przypomniał mi się Tadek Nalepa. Twoja solówka też świetna, ale oszczędzasz tę dziewczynę strasznie (gitarę znaczy się Smile.
Powrót do góry
Wojtek Młynarczyk
bluesHealer
bluesHealer

PostWysłany: Kwiecień 15, 2010, 6:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak dla mnie - w kategorii amatorskiej zdecydowany top. Masz świetny feeling, a to najważniejsze! Technikę można wyćwiczyć, ale wyczucia nie, je się albo ma, albo się go nie ma. Ty masz i to jakie! Jak nie siądziesz na laurach, możesz zajść naprawdę wysoko. Zdecydowanie ruszaj do luszi! To rozwija, jak nic innego.
warlock
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Maj 20, 2010, 3:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.youtube.com/watch?v=h_snlX-zFkM

Bardzo bym prosił o rzut uchem Wink To jeden z moich ulubionych kawałków
Powrót do góry
warlock
bluesmaniak
bluesmaniak

PostWysłany: Maj 20, 2010, 10:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie spodziewałem się aż tak pozytywnej reakcji, dzięki bardzo Cool Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Okolice Bluesa Strona Główna -> Pytania i Prośby Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: