|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
warlock bluesmaniak

|
Wysłany: Marzec 11, 2010, 2:36 am Temat postu: cover stationary traveller camela - prośba o rzut uchem | |
|
krótkie solo do odsłuchu i oceny
A przede wszystkim witam wszystkich maniaków blues'a
http://www.4shared.com/file/238583484/fdc65243/bluesprbka.html
Jestem samoukiem, gram od dwóch lat z hakiem, ćwiczę mocno nieregularnie, ale mimo wszystko zamierzam w najbliższym czasie wyjść jakoś do ludzi i pograć bluesa w jakiejkolwiek formie. I teraz zwracam się z prośbą do osłuchanych z bluesem - powiedzcie czy to się do czegokolwiek nadaje. Demonem szybkości na gryfie nie jestem i zapewne jeszcze długo nie będę.
Będzie siara jak z takim graniem się publicznie pokażę ?
Będę wdzięczny za konstruktywną krytykę 
Ostatnio zmieniony przez warlock dnia Maj 20, 2010, 3:02 pm, w całości zmieniany 3 razy |
|
| Powrót do góry |
|
 |
B&B bluespatronize

|
Wysłany: Marzec 11, 2010, 9:11 am Temat postu: | |
|
Jak dla mnie - zdecydowanie ruszaj do ludzi
I nie każdy, na szczęście, musi być demonem szybkości... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
agrypa bluespatronize

|
Wysłany: Marzec 11, 2010, 9:31 am Temat postu: | |
|
Dobra gitara. To nie formula 1. Z przyjemnoscia posluchal bym wiecej.
Dzem [czy jam] jak trafisz na fajnych ludzi, naprawde duzo daje.
I graj....Przychodzi czas ze zal kazdej straconej chwili. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kora_ Moderator

|
Wysłany: Marzec 11, 2010, 1:52 pm Temat postu: Re: krótkie solo do odsłuchu... | |
|
| warlock napisał: | | Demonem szybkości na gryfie nie jestem |
i to zalicza Ci się na plus  _________________
OSTRÓW WIELKOPOLSKI |
|
| Powrót do góry |
|
 |
The_River bluesmaniak

|
Wysłany: Marzec 11, 2010, 9:54 pm Temat postu: | |
|
mi się bardzo podoba, masz dobrego smaka:) i fajne brzmienie, pozostaje Ci tylko znaleźć ludzi i grać bluesa.
PS. pisałeś coś w innym poście że byłeś w szewcu w lublinie, jeśli jesteś z lublina to zapraszam na cykliczne JAM SESSION w każdy wtorek i czwartek w Grolsch Pubie na ul. Weteranów 26c. przeważnie od godz. 20.00.
Warto przyjść i się pokazać, a widzę że masz z czym:) _________________ http://www.myspace.com/theriverblues |
|
| Powrót do góry |
|
 |
warlock bluesmaniak

|
Wysłany: Marzec 15, 2010, 4:30 pm Temat postu: | |
|
Thx za ciepłe słowa
Bardzo chętnie wpadnę na jakieś jam session, na razie w charakterze widza, zobaczę jaki poziom lubelska śmietanka reprezentuje
Tymczasem jeszcze jedna mała prośba, tym razem chodzi mi o brzmienie - zacząłem sobie plumkać Santanę i próbuję coś godnego ukręcić z mojego Squiera Affinity i Labogi Rad 3 - mała próbka brzmienia (kiepski mikrofon niestety, reverb się nie przebija ). No i wiadomo z 3 singli i strata tej klasy Santany nie podrobię, ale nie zamierzam faceta imitować, chodzi mi tylko o coś adekwatnego.
http://www.4shared.com/file/241724244/500cac24/blackmagicwoman_Mar_15_15-01-4.html
Będę wdzięczny za sugestie czy pokręcić coś gałkami czy nie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lothan bluesmaniak

Dołączył: 22 Mar 2005 Posty: 33 Skąd: Zabrze, Gliwice, Katowice
|
Wysłany: Kwiecień 12, 2010, 11:17 am Temat postu: | |
|
| Pięknie grasz! Proponuję jeszcze przyp... gitarze tak co by kwiczała i powalisz wszystkich na kolana. Taki slow blues to jest to co najbardziej lubię. Też dałem na forum próbki swojej muzy i spotkałem się z miłym przyjęciem. Lublin... cholera, daleko..................... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
warlock bluesmaniak

|
Wysłany: Kwiecień 14, 2010, 10:27 pm Temat postu: | |
|
Dzięki za miłe słowa Lothan Jak lubisz wolne rzeczy to (chociaż forum nie to ) obadaj sobie miniaturkę która teraz komponuję (może za duże słowo ). Jedna gitarka + spokojna solówka na to wszystko, nagrywane badziewnym mikrofonem z lampy mojej
http://www.4shared.com/audio/4Lai4AvQ/miniatura.html
A skoro to forum bluesowe - zapodam Państwu jeszcze bluesowy kawałek mojego autorstwa z kumplem na wokalu
Własny blues
http://www.4shared.com/audio/OnxghuY_/Kamil__Fedor_-_Lonesome_Blues.html
Staroć, wrzucony na serwer sporo później niż powstał (chyba półtoraroczny staż gitarowy miałem). Nagrywany w Guitar Rig 3 ścieżka po ścieżce w skandaliczny sposób . Bardziej amatorko byłoby tylko wtedy jakbym nagrywał ścieżki na kaseciaku. Ale jakoś się udało . Wszystkie gitary ja, kumpel wokal. Nic odkrywczego to nie jest, ale zabawa była przednia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dziadek Władek Administrator

|
Wysłany: Kwiecień 15, 2010, 12:37 am Temat postu: | |
|
Ogólnie - sympatycznie wyszło
Trochę mi brakuje w Twoim graniu fantazji, polotu w operowaniu gitarą... Ogrywasz schematy raczej - ale, z drugiej strony, chciałbym tak umieć grać schematy jak Ty!
Wyraźnie natomiast słyszę, że masz świetne wyczucie instrumentu (gitara+piec+...). Każdy dźwięk jest ZAGRANY, nie zauważyłem przypadkowych "brzdąknięć"... Twoje dźwięki przyciągają uwagę...
(nie napiszę, że miałem skojarzenia z Claptonem, żeby Ci za wcześnie nie odwaliło)
Koleś-wokalista ma fajną barwę głosu, wyczuwa frazę ale... z intonacją sobie nie radzi... Może już teraz to nieaktualne, piszesz, że to było chwilę temu... _________________ Władek Pękała

Blues?... Jest tam, gdzie go słyszysz...
"Blues to to, co nosimy w sercu..." (bluesly) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
warlock bluesmaniak

|
Wysłany: Kwiecień 15, 2010, 1:24 am Temat postu: | |
|
Dziękuję za rozbudowaną opinię
Zgadza się, póki co gram bardzo schematycznie, brakuje mi na razie umiejętności ogrywania poszczególnych akordów i koordynacji mózg (serce ? )- ręce, dźwięki są w głowie, ale nie za bardzo mogę jeszcze wyrazić to co chciałbym zagrać. Mam nadzieję że to po prostu kwestia czasu i ogrania. Na razie zdecydowanie lepiej idzie mi odtwarzanie cudzych rzeczy (przepraszam że tak miotam linkami http://www.youtube.com/watch?v=PJFNK8E8Pg0 ), niż wyrażanie tego co się ma w sobie
Tak jak Pan zauważył - staram się póki co skupiać na podstawach, czyli doskonaleniu vibrato/podciągnięć i graniu czysto - lampa jednak nie wybacza. Jak złapię kontrolę w grze i improwizacji to zacznę się brać za bardziej skomplikowane rzeczy, inaczej wyjdzie dramatycznie koślawo .
Co do wokalisty - o żadnym wykształceniu czy talencie wokalnym nie może być mowy, po prostu znajomy chciał się sprawdzić, to był jednorazowy wystrzał z jego strony że się tak wyrażę, na co dzień nie śpiewa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lothan bluesmaniak

Dołączył: 22 Mar 2005 Posty: 33 Skąd: Zabrze, Gliwice, Katowice
|
Wysłany: Kwiecień 15, 2010, 5:21 pm Temat postu: | |
|
Bardzo mi się podoba ten blues!!! Doskonały pomysł - ten powtarzający się motyw gitarowy, który nadaje cały smak i charakter. Przypomniał mi się Tadek Nalepa. Twoja solówka też świetna, ale oszczędzasz tę dziewczynę strasznie (gitarę znaczy się . |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojtek Młynarczyk bluesHealer

|
Wysłany: Kwiecień 15, 2010, 6:45 pm Temat postu: | |
|
Jak dla mnie - w kategorii amatorskiej zdecydowany top. Masz świetny feeling, a to najważniejsze! Technikę można wyćwiczyć, ale wyczucia nie, je się albo ma, albo się go nie ma. Ty masz i to jakie! Jak nie siądziesz na laurach, możesz zajść naprawdę wysoko. Zdecydowanie ruszaj do luszi! To rozwija, jak nic innego. _________________ "Jeśli blues jest łatwą muzyką, to dlaczego tak niewielu go dzisiaj gra?" - B.B. King |
|
| Powrót do góry |
|
 |
warlock bluesmaniak

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
warlock bluesmaniak

|