|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
*woytek bluesman

|
Wysłany: Listopad 27, 2009, 5:31 pm Temat postu: Lynyrd Skynyrd Europe 2010 | |
|
witam.
Gary Rossington i spolka wybieraja sie ponownie do Europy!
beda tez Niemcy...
wiecej infromacji znajdziecie na
http://www.lynyrdskynyrd.com/tourdates
pozdrowienia
*woytek |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maniol HIGHWAY bluespatronize

|
Wysłany: Listopad 30, 2009, 9:41 am Temat postu: | |
|
kurde, zastanawia mnie jedna rzecz - w takich Niemczech 4 koncerty i chłopaki grali tam i rok temu i kilka lat wstecz też parę razy.
a u nas się nie da.
dlaczego???
wiem, że to są ogromne pieniądze, wiem, że mało ludzi tego słucha, ale dlaczego mało ludzi tego słucha u nas, a np w Niemczech LS mają na tyle fanów, że grają co rusz.
nie potrafię tego pojąc. Potrafię zrozumiec to, że w Polsce jest mało fanów LS, ale nie potrafię pojąc tego, że kilkaset kilometrów dalej jest zupełnie inaczej.
już nawet w Czechach zdarzają się koncerty o których w naszym kraju możemy tylko pomarzyc - np Queen. Kiedyś to było zrozumiałe bo komuna itd, ale teraz - Europa pełną gębą, super kraj z którym nawet kryzys ogólnoświatowy sobie nie poradził
przecież w Niemczech też młodzież słucha techno itd, ludzie są oszczędni i wybredni, a jednak potrafią zapełnic halę fanami LS.
da się - DA!!!
gdzie klucz - dobra reklama, która trafia do wyobraźni słuchaczy i rozpala ich apetyty???
u nas dzieję się dużo, narzekac nie można, wiele niszowych zespołów również nas odwiedza a okazało by się, że też nie warto, bo są mało znani.
Ja uważam, że da się ściągnąc LS do naszego kraju i wierzę, że ktoś to w końcu zrobi. Może gdyby nasze media więcej grały takiej muzyki, gdyby promowały single z nowej genialnej zresztą płyty God Guns. Może tu jest problem, że tego nie ma np w radiu RMF FM na liście przebojów itd.
gdybanie i marzenia, a tymczasem trzeba pomyślec nad wyjazdem do Berlina. Chłopaki są w dobrej formie i warto by było w końcu Ich posłuchac. _________________ www.highway.art.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Listopad 30, 2009, 9:42 am Temat postu: | |
|
dwa razy się wkeiło, sorry  _________________ www.highway.art.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bigZbig bluesHealer

|
Wysłany: Grudzień 1, 2009, 9:44 am Temat postu: | |
|
Ale news!!
Nie spodziewałem się, że po odwołaniu europejskich koncertów powrócą tak szybko! No i tym razem będą dużo bliżej...
Wiadomo już coś o biletach? Na stronie na razie cisza...
Kierunek Berlin!
I oby tylko pogoda dopisała!! _________________ czas spoważnieć by - już ten wiek... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bigZbig bluesHealer

|
Wysłany: Grudzień 4, 2009, 9:02 am Temat postu: | |
|
Masz,Maniol,odpowiedz na twoje /i moje wcześniejsze/, pytania..... _________________ czas spoważnieć by - już ten wiek... |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Grudzień 4, 2009, 10:12 am Temat postu: | |
|
nowa płyta jest świetna - może jest słabsza od np "Last Rebel", czy "Twenty", ale na pewno lepsza od dwóch poprzednich studyjnych albumów. Ja stawiam w mojej subiektywnej ocenie "God Guns" na równo z "1991".
będę się starał, żeby zawitac w Berlinie - zespół w tym składzie jest w dobrej kondycji co potwierdziły ubiegłoroczne koncerty. _________________ www.highway.art.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nano Gość
|
Wysłany: Grudzień 4, 2009, 11:25 am Temat postu: | |
|
| Maniol HIGHWAY napisał: |
kurde, zastanawia mnie jedna rzecz - w takich Niemczech 4 koncerty i chłopaki grali tam i rok temu i kilka lat wstecz też parę razy.
a u nas się nie da.
dlaczego???
wiem, że to są ogromne pieniądze, wiem, że mało ludzi tego słucha, ale dlaczego mało ludzi tego słucha u nas, a np w Niemczech LS mają na tyle fanów, że grają co rusz.
nie potrafię tego pojąc. Potrafię zrozumiec to, że w Polsce jest mało fanów LS, ale nie potrafię pojąc tego, że kilkaset kilometrów dalej jest zupełnie inaczej. |
Może z tej prostej przyczyny, że Niemcy nie wiedzieć dlaczego są zapatrzeni w USA? i nie mam tu na myśli tylko muzyki - przejawia się to również w wielu innych aspektach ich życia, że wspomnę tylko słynne miasteczka kombojskie z kombojami mówiącymi po NIEMIECKU!!! Wszak widać, że Niemcom imponuje kultura Amerykańska, podobnież jak Amerykanom imponuje kultura Brytyjska. Ja co prawda na LS się nie wybieram, pomimo moich zażyłych stosunków z Freebirdem jakoś do mnie nie przemawiają, ale zdaje sobie sprawę, że dla zagorzałych fanów koncert LS w Polsce to byłoby super wydarzenie. Zresztą Berlin niedaleko
Pozdrawiam cieszących się z nadchodzących koncertów LS. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nano Gość
|
Wysłany: Grudzień 4, 2009, 12:14 pm Temat postu: | |
|
| Pawe Freebird Michaliszyn napisał: | | nano napisał: | Ja co prawda na LS się nie wybieram, pomimo moich zażyłych stosunków z Freebirdem j |
Ja ci kiedys :!:ńcu te zażyłe stosunki z Freebirdem wybiję z tego sfiksowanego łba.
Góra z górą... |
Żartując, próbuję poprawiać te stosunki - szkoda, że tego nie zauważasz.
Ponadto obraziłem w jakiś sposób Twoją skromną osobę moją wypowiedzią abyś nazywał mnie :!:ńcem? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nano Gość
|
Wysłany: Grudzień 4, 2009, 1:03 pm Temat postu: | |
|
| Pawe Freebird Michaliszyn napisał: | | nano napisał: | | Pawe Freebird Michaliszyn napisał: | | nano napisał: | Ja co prawda na LS się nie wybieram, pomimo moich zażyłych stosunków z Freebirdem j |
Ja ci kiedys :!:ńcu te zażyłe stosunki z Freebirdem wybiję z tego sfiksowanego łba.
Góra z górą... |
Żartując, próbuję poprawiać te stosunki - szkoda, że tego nie zauważasz.
Ponadto obraziłem w jakiś sposób Twoją skromną osobę moją wypowiedzią abyś nazywał mnie :!:ńcem? |
...................
Nic juz nie poprawisz - nie ze mną więc nie zaczynaj
Tak , obrażasz mnie twierdząc że mamy zazyłe stosunki ;
a że to jest twój "żart" nic mnie to nie obchodzi.
Widzę to jasno i chyba tak tez sie wyraziłem.
Napisałem ":!: " bo tylko ktoś taki pozwala sobie na tego rodzaju żarty wobec mnie ; biorąc pod uwage twe wczesniejsze "dowcipy".
Więc duzym łukiem omijaj moja osobe a ja zrobie to samo wobec ciebie.
I bedzie spokój na Forum!
Proszę
OK? |
Nie przypominam sobie, abym kiedykolwiek nazywał Cię :!:ńcem i Ty również nie będziesz mnie tak nazywał, nie obchodzą mnie już Twoje tłumaczenia i prośby - przesadziłeś i informuje Cie, że składam oficjalny wniosek o zablokowanie Twojego konta. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
malin1982 bluesmaniak

|
Wysłany: Grudzień 7, 2009, 3:08 am Temat postu: | |
|
No właśnie.. dlaczego grają tak blisko, a u nas nigdy.. wiem, że o tym już kiedyś pisałem, naraziłem się na śmieszność, że mogliby na Pikniku Country (wiem wiem, malutka impreza, za mała na Skynyrd, ale najbardziej zbliżona atmosferą)..
ale.. do cholery.. agencje koncertowe ściągają jakieś mało znane zespoły, zresztą przecież przyjeżdżają kapele metalowe czy rockowe i jednak ludzie na to chodzą, bilety się sprzedają, koncertów nie odwołują! a to jest cholerne Lynyrd Skynyrd, które ludzie znają chociażby ze Sweet Home Alabama! to legenda amerykańskiej muzyki!! ale pewnie jest tak, że nikomu nie chce się wyłożyć sporej kasy, bo boi się że się nie zwróci, że za dużo zainwestuje.. cholera, byłem na Metallice i Iron Maiden - dlaczego niby Skynyrdzi nie mieliby ściągnąć sporej liczby osób ??
Mam pytanko.. czy nikt tu na forum nie dysponuje kontaktami z agencjami koncertowymi?? jeśli dysponuje to możnaby zarzucić ich mailami i prośbami o Skynyrdów muszę ich zobaczyć póki (i oby jak najdłużej!!) żyje Gary Rossington ! no ale skoro w 2010 r będą w Berlinie - to czy członkowie forum będą organizowali się na koncert ?? bo ja bym się pisał a w kupie raźniej  |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Grudzień 7, 2009, 9:06 am Temat postu: | |
|
ja na 99% jadę.
było by miło zorganizowac jakąś ekipę wyjazdową ze Śląska - razem raźniej no i taniej.
mam możliwośc załatwienia 6 osobowego busa a więc koszt dojazdu dzieliłby się na 6.
z Zabrza w dwie strony jest około 1000km a więc koszt takiego przejazdu wyniósłby max 400zł a więc jakieś 65zł na łeb.
jeśli jest ktoś chętny proszę pisac na priva. _________________ www.highway.art.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyna bluespatronize

Dołączył: 19 Sty 2006 Posty: 2969 Skąd: Toruń/ czasami Poznań
|
Wysłany: Grudzień 7, 2009, 9:51 am Temat postu: | |
|
Ja też zamierzam sie wybrać No chyba że bilety będą w jakiś kosmicznych cenach..
Bede jechać autem z Torunia, ewentualnie z Poznania.
Jeszcze za szybko na ustalenia, ale jak na chwile obecną mam tylko 2 miejsca w samochodzie zajęte  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
malin1982 bluesmaniak

|
Wysłany: Grudzień 7, 2009, 10:32 am Temat postu: | |
|
Ja szukam kogoś z okolic Lublina, ewentualnie Warszawa albo coś dalej po drodze na Berlin
A bilety widziałem w Stanach latały od 100 $ więc na jakieś 70-80 euro można się szykować. Drogo ale warto, tylko załatwiać urlop i jechać  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vivaldie bluesHealer

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
malin1982 bluesmaniak

|
Wysłany: Grudzień 7, 2009, 12:24 pm Temat postu: | |
|
no to w ładnej cenie bilety czyli przy wyjeździe we dwoje 1000 leci jak nic  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
nano Gość
|
Wysłany: Grudzień 7, 2009, 1:41 pm Temat postu: | |
|
| malin1982 napisał: | | że za dużo zainwestuje.. cholera, byłem na Metallice i Iron Maiden - dlaczego niby Skynyrdzi nie mieliby ściągnąć sporej liczby osób ?? |
Może z tej przyczyny, że jednak LS jest w Naszym pięknym kraju raczej nieznany, albo inaczej znany, ale wąskiej grupie osób? Myślę, że statystycznie gdybyś zapytał 100 przechodniów o Metallice to 98 osób wiedziało by o kogo chodzi, w przypadku LS może jeden, a może nikt.
| malin1982 napisał: |
Mam pytanko.. czy nikt tu na forum nie dysponuje kontaktami z agencjami koncertowymi?? |
Dysponują, ale nikomu nie zdradzą tej tajemnicy - nie wiedzieć dlaczego
Nie mam pojęcia co prawda ile LS żądają za występ, ale pewnie są to niebagatelne kwoty skoro bilety są w cenie ponad 100 euro i właściwie masz odpowiedź na swoje pytanie dlaczego w Polsce się nie da. Dla Niemca 100 euro to średnia dniówka dla nas to często 1/4 wypłaty, co skutecznie redukuje i tak już niewielką (magiczne słowo) moim zdaniem liczbę fanów. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vivaldie bluesHealer

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyna bluespatronize

|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Grudzień 7, 2009, 8:47 pm Temat postu: | |
|
no 50 ojro to jest cena okey.
przyznam, że trochę mnie przeraziły te ceny po 110euro. _________________ www.highway.art.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
bigZbig bluesHealer

|
Wysłany: Grudzień 7, 2009, 10:22 pm Temat postu: | |
|
Na Worldticket z tego, co widzę, chyba ich z tymi cenami dobry Pan Bóg opuścił!!!!
Zamówione!! W rozsądnej firmie.... _________________ czas spoważnieć by - już ten wiek... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyna bluespatronize

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kancik bluesman

|
Wysłany: Grudzień 15, 2009, 10:25 pm Temat postu: | |
|
nie wiem czy to za moją sprawą czy też nie (mało istotne), ale napisałem z prośbą do portalu infoludek.pl o wprowadzenie biletów na koncert do Berlina i oto rezultat http://infoludek.infoludek.pl/kultura/details?id=31897 zamawiając bilet z eventim.de koszty to chyba 50euro + przesyłka (chyba 35euro do Polski) tutaj bilety na miejsca stojące w cenie 271zł, siedzące 333zł _________________ "Just Remember, Take My Advice
Blues Is A Good Thing, Don't Think Twice" |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Grudzień 15, 2009, 11:41 pm Temat postu: | |
|
z tej strony co podała Tyna za przesyłkę pięciodniową biorą 5.90 Euro
a więc za stojące wychodzi 54.90 Euro.
a że my ( znaczy Tyna zamówiła) zamówiliśmy 4 sztuki, to przesyłka wychodzi nas tylko po niespełna 1.50 euro. W sumie wyszło 209,00zł.
tanie się już nie da chyba tego pochytać.
teraz czekam na bilet - jak już go będę miał w łapie to dopiero do mnie dotrze, że jadę na moich ulubieńców  _________________ www.highway.art.pl |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyna bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 16, 2009, 1:16 pm Temat postu: | |
|
Dokładnie tak jak mówi Maniol - za 4 bilety zapłaciłam 201,9 euro
Przesyłka kosztuje 5.9 niezależnie od ilości biletów, a cena samego biletu też jest chyba jedną z niższych jakie znalazłam..
Zamawiałam tutaj:
https://www.hekticket.de/aff/.bin/index.cgi?tid=1325521002262000
Na stronie podali, że bilety powinny dotrzeć w ciągu 7 dni.. ale jak znam naszą poczte w okresie przedświątecznym, to może być różnie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kancik bluesman

|
Wysłany: Grudzień 16, 2009, 5:42 pm Temat postu: | |
|
| Maniol HIGHWAY napisał: | z tej strony co podała Tyna za przesyłkę pięciodniową biorą 5.90 Euro
a więc za stojące wychodzi 54.90 Euro.
a że my ( znaczy Tyna zamówiła) zamówiliśmy 4 sztuki, to przesyłka wychodzi nas tylko po niespełna 1.50 euro. W sumie wyszło 209,00zł.
tanie się już nie da chyba tego pochytać.
teraz czekam na bilet - jak już go będę miał w łapie to dopiero do mnie dotrze, że jadę na moich ulubieńców  |
na tej stronie w zakładce "Deliver Method" nie moge wybrac opcji "other countries than Germany" za 5.90euro. A co oznacza opcja "express delivery" za 12.90euro, czy jest dostępna na Polske??
pytam bo niestety ani niemieckim ani angielskim nie władam zbyt biegle
zapłata jest możliwa wyłącznie za pomocą karty kredytowej?? _________________ "Just Remember, Take My Advice
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyna bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 16, 2009, 6:02 pm Temat postu: | |
|
Sprawdź czy na pewno dobrze wpisałeś adres - mi kilka razy przeskakiwało na Germany, wtedy logiczne że nie udostępniają wysyłki za granicę
Innej opcji płatności niż karta kredytowa mi nie zaproponowali, chociaż w FAQ podany jest nr konta (nawet międzynarodowy) do przelewu.. Podejrzewam, że karta kredytowa to po prostu jedyna dostępna opcja płatności przy wysyłce za granicę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kancik bluesman

|
Wysłany: Grudzień 16, 2009, 6:24 pm Temat postu: | |
|
| tyna napisał: | Sprawdź czy na pewno dobrze wpisałeś adres - mi kilka razy przeskakiwało na Germany, wtedy logiczne że nie udostępniają wysyłki za granicę
Innej opcji płatności niż karta kredytowa mi nie zaproponowali, chociaż w FAQ podany jest nr konta (nawet międzynarodowy) do przelewu.. Podejrzewam, że karta kredytowa to po prostu jedyna dostępna opcja płatności przy wysyłce za granicę. |
tak właśnie było - przeskoczyło mi z Polski na Niemcy
juz wszystko wiem
dziękuję uprzejmie za pomoc _________________ "Just Remember, Take My Advice
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyna bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 21, 2009, 2:53 pm Temat postu: | |
|
Dzisiaj rano listonosz przyniósł mi bilety  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
vivaldie bluesHealer

|
Wysłany: Grudzień 21, 2009, 3:03 pm Temat postu: | |
|
| tyna napisał: | Dzisiaj rano listonosz przyniósł mi bilety  |
...a pokaż jak wyglądają  _________________ "...just wanna boogie woogie all night long,
yeah boogie..."
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyna bluespatronize

|
Wysłany: Grudzień 21, 2009, 3:14 pm Temat postu: | |
|
| vivaldie napisał: | | tyna napisał: | Dzisiaj rano listonosz przyniósł mi bilety  |
...a pokaż jak wyglądają  |
Nie zdążyłam zrobić zdjęcia, teraz jestem w pracy i nie mam ich przy sobie Ale nie wygląda zbyt ciekawie - takie zwykłe drukowane bilety.. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|
|
|