Czytalem w Twojej zakladce sporo swietnych tlumaczen. Nie masz powodow by sie rumienic.
A temu tez nie wiem co mozna zarzucic. A tez tekst tlumaczony przez Michala Juszkiewicza to wypowiedz Jimiego w quizie telewizyjnym. Twoje tlumaczenie to tekst z Melody Maker, gdzie zapewne go cytuja.. Mysle ze sa jakies roznice w tych tekstach.
Słyszałem te głosy wcześniej. Główny wokalista brzmi bardzo przyjemnie. Wiedziałem, że muszą to być The Small Faces. Miałem zamiar się zapytać, czy w zespole jest też dziewczyna! Ich muzyka jest bardzo funkowa, ale na początku brzmi jakby śpiewała dziewczyna. Piosenka ma bardzo dobry beat. Chórki i perkusja....("The backing voices and the drumming give it away" nie jestem pewna jak to przetłumaczyć ). Boże, co tam się dzieje. Oni robią jedną ze sztuczek Mrs Miller, zwalniając prędkość. To spowolniony sopran! i ciężko przewidzieć, czy piosenka stanie się hitem. Kiedy tu przyjechałem oni promowali Sha La La La Lee, My Minds Eye i tego typu rzeczy. Teraz nie wydaje się, by robili zbyt wiele. (Hendrix pewnie odnosił się do okresu, kiedy Small Faces zmieniali managera i wytwórnię płytową). Poznałem tego małego "kota" z grupy (chodzi o Steve'a). Oni wszyscy są tacy mali. Ale nie zachowują się w taki sposób. To są bardzo ekstra (jak przetłumaczyć "groovy"?) "koty". Mam nadzieję, że sobie poradzą, ponieważ są bardzo dobrym zespołem, zwłaszcza pod względem wizerunku. Powinni bardziej wycentrować uwagę na głównym wokaliście. Postaram się napisać jakieś piosenki dla nich (no szkoda, że nigdy do tego nie doszło...).
Okolice Bluesa. Tlumaczenie Cold Lady.
Co do fotki, dla mnie podobienstwo tez jest ludzace.