Moderator: mods
Robert007Lenert pisze:Humble Pie i Spooky Tooth, o ile ten pierwszy cieszy sie pewna estyma w naszym kraju, o tyle ten drugi jest dosyc mocno pomijany. Zreszta obu dotyczy jeden problem. Prosze przejsc sie po sklepach z plytami i poszukac regularnych albumow tych wykonawcow. Zastanawia mnie czasem polityka wydawnicza wielu firm fonograficznych. Sa plyty poszukiwane, ktorych nie sposob dopasc w sklepach. Jest pewne zapotrzebowanie a towar niedostepny. Analogicznie sytuacja wyglada ze Small Faces, Canned Heat.
Cold Lady pisze:agrypa pisze:Czy znacie Master's Apprentices?
.
Może mógłbyś podać kilka utworów godnych uwagi, ja znam tylko "Elevator Driver"
Brzoza pisze:Ze Spooky Tooth bardzo lubię też ten kawałek:
http://www.youtube.com/watch?v=vP1QNz-9tf0
Ja nienawidzę polskich sklepów z muzyką. Szuka człowiek godzinę krążka kapeli Rare Earth, w końcu się pyta sprzedawcy, a on odpowiada, że był jeden egzemplarz, ale już sprzedany... odwracasz się w lewo a tam pełna półka jakiejś Rihanny czy jak to tam się piszę... Masakra jakaś.
Mieszkałem 3 lata temu w Szkocji w Glasgow przez ponad pół roku. Tam jest istny raj dla fanów muzyki takich jak my. Całe regały poświęcone tylko bluesowi, rockowi z lat 60-80, wszystko.... i wszystko tanie (przykładowo płyta Gallaghera, którą tam kupiłem kosztowała 5 funtów, przy czym ja zarabiałem 8 funtów na godzinę....). Oczywiście wywaliłem połowę ciuchów, które przywiozłem ze sobą, żeby móc wrócić z tymi płytami do Polski samolotem (ciężar bagażu). Przywiozłem z 20 płyt, począwszy od Spooky Tooth, Rare Earth, Gallaghera, Floydów, a skończywszy na Buddy Guyu. A u nas? Żeby kupić płytę muszę wydać około 60zł, przy czym jako student pieniędzy nie posiadam w takim stopniu, żeby tyle tego kupować.
A tak z innej beczki - znacie w ogóle Rare Earth? Rewelacyjni są
http://www.youtube.com/watch?v=iFX9rbPBRUw
Brzoza pisze:Rare Bird mam tylko ich debiutancką płytkę "Rare Bird", więcej nie znam, ale widzę, że muszę poznaćDzięki za info.
Co do książki o Zeppelinach to tu masz link do Merlina:
http://merlin.pl/Led-Zeppelin-Ilustrowana-historia-zespolu_Jon-Bream/browse/product/1,696295.html
Hehe, a Luthera Allisona właśnie w tej chwili słucham, koncercik "Songs From The Road". Super płytka
Brzoza pisze:Rare Bird mam tylko ich debiutancką płytkę "Rare Bird", więcej nie znam, ale widzę, że muszę poznaćDzięki za info.
RockOnCellBlock pisze:Keef Hartley Band to dla mnie muzyczny obłęd, który ogarnia całe ciało i duszę, szczególnie Miller Anderson na wokalach i sam Keef na bębnach.
RockOnCellBlock pisze::oops:![]()
Aż się zawstydziłam
Andrzej Jerzyk`e pisze:RockOnCellBlock pisze::oops:![]()
Aż się zawstydziłam
O ile pamiętam, chyba bardzo dużo opowiadałem ci o tej płycie na Laubie w Chorzowie! A potem co chwilę pytałem cie o tytuł albumu!![]()
![]()
Brzoza pisze:Znam Tractor. Ostatnio ojciec dostał olśnienia (tak raz w miesiącu sobie coś przypomina ze starych lat) i rzucił tą nazwąNa razie znam tylko pierwszą płytę, ale na wszystko przyjdzie czas
Też polecam tą kapelę
RockOnCellBlock pisze:Andrzej Jerzyk`e pisze:RockOnCellBlock pisze::oops:![]()
Aż się zawstydziłam
O ile pamiętam, chyba bardzo dużo opowiadałem ci o tej płycie na Laubie w Chorzowie! A potem co chwilę pytałem cie o tytuł albumu!![]()
![]()
Nie nie, to chyba nie mi![]()
Ale kiedyś coś na forum - owszem. Na pewno to Pan mi ją polecił jako pierwszy
Tractor, tractor... pewnie farmerskie granie![]()
A tak serio, to kiedyś pewnie na nich zerknę, ostatnio cierpię na niedobór nowej muzyki...
PS: Agrypa, priv !
agrypa pisze:Brzoza pisze:Znam Tractor. Ostatnio ojciec dostał olśnienia (tak raz w miesiącu sobie coś przypomina ze starych lat) i rzucił tą nazwąNa razie znam tylko pierwszą płytę, ale na wszystko przyjdzie czas
Też polecam tą kapelę
Czulem, ze co jak co ale Ciebie nie zaskocze
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości